top of page

GEOTEHNICA

SPECIALISTI IN GEOTEHNICA

Dupa cele peste 1200 de studii geotehnice pe care EcoGeo le are la activ, nu ne ferim sa afirmam ca suntem specialisti in acest domeniu. In afara de numarul mare de proiecte pe care am avut placerea sa le executam, ne mandrim si cu nivelul de calitate pe care EcoGeo il ofera clientilor.

Astfel, este demn de mentionat faptul ca precizia lucrarilor noastre geotehnice si a interpretarilor este de 100%. Nu au existat niciodata situatii in care rezultatele oferite de echipa noastra sa fie infirmate in etapele ulterioare de constructie. De aceea EcoGeo si-a castigat, in randul colaboratorilor, reputatia de partener de incredere si “problem solver”.

RESPONSABILITATE
studiu geotehnic.jpg

Studiile si investigatiile geotehnice reprezinta o etapa primara in procesul de proiectare si astfel, influenteaza semnificativ deciziile de design structural ce se iau ulterior (proiectarea fundatiilor, a structurilor de sprijin, a lucrarilor de remediere sau a terasamentelor). Astfel, precizia si calitatea lucrarilor de geotehnica pot avea un efect important in reducerea costurilor de executie a diverselor obiective si eficientizarea intregului proces de constructie, fie ca e vorba de o locuinta unifamiliala sau un parc eolian.

Asumandu-ne aceasta responsabilitate, ne facem intotdeauna temele cu cea mai mare atentie si parcurgem toate etapele unei investigatii geotehnice necesare stabilirii cat mai exacte a conditiilor fiecarui sit in parte.

COMPETENTE si APLICABILITATE

1.

FUNDATII CONVENTIONALE

2.

FUNDATII SPECIALE

3.

PILOTI SI PERETI MULATI

4.

TERASAMENTE INFRASTRUCTURA

5.

STRUCTURI DE SPRIJIN

6.

ALUNECARI DE TEREN

7.

INDIGUIRI

8.

EXCAVATII SI SAPATURI

9.

PODURI SI SUPRATRAVERSARI

10.

TUNELURI SI SUBTRAVERSARI

11.

SITURI CONTAMINATE

12.

LANDFILLS

INVESTIGATII IN SIT

Investigatiile geotehnice in sit sunt parte integranta a solutiilor oferite de EcoGeo.

Indiferent de natura proiectului, cercetarea geologiei sitului, a utilizarilor anterioare din punct de vedere al solutiilor de inginerie folosite, cat si investigatiile ecologice sunt esentiale pentru dezvoltarea in conditii economice, de siguranta si de sustenabilitate.

​Pentru obtinerea datelor geotehnice necesare etapei de proiectare, EcoGeo foloseste diverse tipuri de tehnici, adaptate pe fiecare caz in parte:

  • Sondaje de prospectiune deschise (santuri);

  • Foraje geotehnice manuale de diametru mic – max 6m;

  • Foraje geotehnice pneumatice de diametru mic – max 10m;

  • Foraje geotehnice manuale de diametre mici, uscate, pentru locuri deosebit de greu accesibile – max 20m;

  • Foraje geotehnice mecanice de diametre medii si mari, uscate – max 30m;

  • Foraje geotehnice mecanice de carotaj continuu (carotiere simple sau duble) – max 70m;

  • Penetrari standard in foraje – SPT;

  • Prelevare de probe netulburate in tuburi Shelby;

  • Prelevare de probe de apa pentru stabilirea agresivitatii;

 

Indiferent de tehnica, operatiunile EcoGeo sunt desfasurate de personal calificat, sub supervizarea unui inginer geolog sau geotehnician.

afla mai multe despre serviciile noastre de foraj aici

ANALIZA SI INTERPRETARE

Valoarea oricarei informatii depinde de relevanta pe care o are pentru aplicatia ceruta si de modul in care este interpretata. Astfel, probele (tulburate sau netulburate) recoltate in sit sunt catalogate si analizate in laboratorul nostru geotehnic (certificat de Inspectoratul de Stat in Constructii), de catre personal cu vasta experienta in domeniu.  

Studiile geotehnice rezultate in urma intregului proces, sunt verificate de persoane cu pregatire academica si corespund tuturor standardelor in domeniu.​

De asemenea, in elaborarea studiilor, echipa noastra se bazeaza si pe o arhiva digitala proprie semnificativa de informatii relevante din domeniu si pe standarde nationale si europene.

SERVICII 3.jpg
EUROCOD 7

​In urma adoptarii Anexei Naţionale pentru Eurocod 7 (2007) in Romania, EcoGeo a investit si continua sa investeasca in metodologii si echipamente cerute de noile standarde. Scopul urmarit este obtinerea de probe de calitate superioara si testari mai precise, urmarind un sistem standardizat international.

​Cu toate acestea, consideram ca garantia calitatii serviciilor oferite de EcoGeo sta in profesionalismul si experienta noastra, aplicata la toate nivelurile procesului de lucru, mai mult decat doar calitatea echipamentelor folosite.

Dezvoltari pe site-uri de tip “brownfield” – riscuri de contaminare

Site-urile de tip brownfield sunt de regula terenuri pe care au existat in prealabil functiuni in general industriale. Intr-un context urban, acestea trebuie adesea reintegrate in functionalitatea orasului si prezinta diverse avantaje, cum ar fi accesibilitatea la retelele stradale si utilitare, existenta in general a unor reglemetari urbanistice favorabile cat si protectia indirecta a spatiilor verzi ale orasului prin directionarea dezvoltarii urbane catre astfel de zone.

​Aceste avantaje trebuie analizate totusi in raport cu riscurile ecologice (contaminarea solului sau a stratului freatic) cat si in legatura cu posibilitatea existentei de accidente subterane (fundatii existente ingropate, retele utilitare dezafectate)

​Un sit este considerat contaminat atunci cand sunt detectate substante (atat la nivelul solului cat si la adancime) care prin concentratia lor ar putea sa dauneze oamenilor, mediului, apelor freatice sau constructiilor. 

​Echipa noastra poate efectua investigatii specifice si prelevari de probe (sol/apa) pentru analizarea si stabilirea gradului de contaminare.

bottom of page